Wie ben ik?

Ik ben Lisa, geboren in 1988.

Van kinds af aan ben ik al bezig met natuur en groen. Ook wist ik al vrij jong dat ik de zorg in wilde. Ik ben dan ook gestart met de MBO-opleiding ‘sociaal, cultureel werker'’. Tijdens deze opleiding heb ik met ontzettend veel verschillende doelgroepen gewerkt.

Na mijn opleiding ben ik gaan reizen, en kwam ik terug met een kritisch bewustzijn omtrent de wereld en het milieu, waarna ik vervolgens heb besloten om de opleiding ‘plattelandsvernieuwing’ te gaan doen; een opleiding die in het teken stond van duurzame landbouw in ontwikkelingslanden. Mijn interesse in milieuproblematiek groeide, waardoor ik na mijn HBO-propedeuse de WO-bachelor ‘sociale geografie’ ben gaan volgen, waar ik mij gericht heb op milieuvraagstukken. Voor mijn scriptie ben ik naar India afgereisd om onderzoek te doen bij een stam over hun gebruik van geneeskrachtige planten.

 

Het reizen bleef kriebelen, dus ben ik de jaren na en tijdens mijn opleiding regelmatig de wereld in getrokken. Ook tijdens mijn reizen ben ik veel met landbouw bezig geweest en heb ik op verschillende boerderijen gewerkt.

 

In 2016 heb ik besloten mij meer te richten op een leven in Nederland, en ben ik met veel plezier in de zorg gaan werken. Zo ben ik begonnen als zzp’er, waar ik voornamelijk met (jong)-volwassenen met een licht verstandelijke beperking (lvb) en/of psychische problematiek werkte.

In deze periode miste ik echter het werken in de natuur, en ben ik me ook op dat gebied verder gaan ontwikkelen door verschillende opleidingen te gaan doen omtrent natuur en landbouw. In 2017 ben ik mij meer gaan richten op het werken op zorgboerderijen.

 

Voor mij is het nu tijd om een vervolgstap te maken en zelf aan de slag te gaan. Met mijn rugzak vol kennis en ervaring, zowel in de zorg als in de landbouw, ben ik een tuinderij gestart waar de hoofdfunctie het aanbieden van zorg is.

Op deze tuinderij bied ik met veel passie en enthousiasme begeleiding aan deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

 

 

 

 

Mijn missie

De missie van zorgtuinderij De Bloeierij is om een veilige omgeving te creëren waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Het is een plek waar een deelnemer in zijn of haar kracht komt te staan door verantwoordelijkheid te nemen binnen het reilen en zeilen van een tuinderij. Er wordt nadruk gelegd op wat iemand wél kan, er is minder focus op de beperking. Hierdoor wil De Bloeierij werken aan het zelfvertrouwen binnen een werk gerelateerde setting. Het is een plek waar mensen op persoonlijk vlak kunnen groeien, in  hun eigen tempo. Voor een ander kan het alleen al prettig zijn om te stabiliseren door de structuur die het werk op de tuinderij biedt. Door korte lijntjes met het netwerk van de deelnemer, en kleine groepen, is er een focus op persoonlijke aandacht. Hierdoor wordt er echt begeleiding op maat gegeven.

Samenwerking

De Bloeierij werkt samen met volgende organisaties en gemeenten:

 

Daarnaast heb ik het KIWA-keurmerk: Hét kwaliteitskeurmerk voor Zpp'ers in de zorg

En ben ik ben aangesloten bij een klachtenregeling met geschilleninstantie: Zorg voor Zzp